Idiomdrottning’s homepage

Inrikespolitiskt tjafs

Sverige är pinsammast i världen med den xenofobiska trenden att bränna muṣḥaf och Torah i uttalat hets&hat–syfte. Uttalat och specifikt för att såra och hota och markera mot utanförskapsgrupperna. Det är inte “bara lite papper, kolla att dom blir sura för så lite”. Den som tror det har blivit bedragen. Aktionerna är en del i ett drev och en hets mot “dom andra”, mot “dom annorlunda”.

Självklart har brunskjortorna i riksdagen hoppat på trenden och då blir dom genast uppbackade av sina blåblodiga vassaller:

Justitieminister Gunnar Strömmer (M) säger i Aktuellt att han inte vill ge sig in och »recensera enskilda uttalanden«. Han anser debatten är onödig.

—Jag tror inte att det här är rätt läge att skapa inrikespolitiskt tjafs, säger han.

🤦🏻‍♀️

Debatten är onödig för oss som har grundläggande mensch-värderingar och har vett och sans att känna igen och fördöma hets mot folkgrupp när vi ser det. I den världen är debatten verkligen onödig och en total distraktion från dom mycket viktigare och akutare frågorna vi brottas med (ffa 🌍🔥).

Men frågan är uppenbarligen inte onödig så länge det finns politiker som bunkrar upp med popkorn och hejar på när det är Kristallnatten 2 på gång.

“Inte skapa inrikespolitiskt tjafs…” En formulering som avslöjar en känsla av att svennar ska hålla varandra om ryggen vad som än händer. Får vibben av att Strömmer tycker att om brorsan börjar slåss med några främlingar så grabbar man sin egen kniv och backar upp ist för att kolla vad som egentligen hänt.

“Tjafset”, både inrikes och nu även utrikes, är skapat av Paludan och dom andra nazisterna. Det är ex vis avsiktligen ambassader dom har gett sig på att dema utanför. Och när dom nu kryper fram ur maskhålen på ditt eget justitieutskott kanske det är dags att skärpa sig lite.