Idiomdrottning’s homepage

Kivra

Att 30000 svenska myndigheter och företag har gått på den här jävla “Kivra” bluffen borde inte förvåna mig. Men det svider ändå. Det här har inget med “post” att göra. Det är en hemsida där folk kan ladda upp grejer. Går att slänga ihop på fem minuter. Snoka på grejerna som folk laddar upp (eller “skickar” som det så bluffmässigt heter) kan dom också göra.

Skicka över normal jävla epost istället för sån här bluffgegga. Det här är det värsta på hela internet. Jag hatar Kivra.🤬 Svenska “internet” är ett pinsamt lol. “Svolternet” ett välförtjänt öknamn på det.

Svenska myndigheter är så helvetes satans lättlurade och blåsta så fort det kommer till data. Om dom går på saker som “bank-id” och “Kivra”. Smeta lite skeumorfism på pitchen så hugger dom det direkt. Speciellt när det inte är sant. “Det är som post”, “det är som legitimation”. Nej det är det inte. Kivra har inget med normala brevlådor att göra. Det är mer som om nån skulle i en geggig gammal omkullvält lastbil ute bakom skogen vid tippen inrätta ett “postkontor” och säga “kom hit så ska ni få era räkningar 🤤 ja kom in bara gå ända in i mörkret här heh heh heh det är preciiis som att kolla brevlådan hemma. Kuvert nej nej det behövs ju inte hääär.” Om du köper en crescent och jag en monark så kan vi cykla på samma vägar. Och om jag har en plåtbrevlåda och du en röd plastbrevlåda kan vi skicka brev till varandra. Och om du har gmail och jag har postfix kan vi maila varandra. Med Kivra finns inget sånt. Det enda som finns är en äcklig gegga gjord för att blåsa folk. En scam är vad det är och dom som har gjort det borde sitta i fängelse tillsammans med alla myndigheter och företag som laddar up sina kvitton och fakturor dit och inbillar sig att dom “skickar” nåt.

Kivra är post lika lite som en unges sandkakor i lådan är gormetmat. Fy satan.

Ja, jag gillar inte vanlig post heller och att Kivra-asen försöker använda grönvaskande och klimathotet för att motivera sitt snuskande är helt vidrigt. Använd normal email, ska det vara så svårt?!?!!?!!!!!!!!!!🤬 Satans jävla slabbhemsida.

En anonym läsare skrev in:

Kivra försöker nu få svenska myndigheter att betala för kalaset, motsvarande frimärkeskostnad eller ngt. Har inte de exakta summorna men totalsumman var hög. Använd först, gratis, åhå nej nu måste ni betala nu när alla förväntar att ni erbjuder det

Men det fatt man ju! Vad fan!

Gud om jag bara varit skamlös nog att göra vad Kivra hade mage att göra. Skapa en fucking jävla silotank och kalla det för “post”. Fängelse ska dom ha!

Kivra är en sån där grej som är otroligt svårt att förklara för folk varför det skulle vara så fel. “App som app” tänker dom.

Tydligen är det såhär att i Danmark är det obligatoriskt att vara kund hos nåt av dom här jävla bluff-företagen. Man måste alltså dels ha ström & dator och sen räcker det inte med att köra sin egen postfix/dovecot som en normal mänska utan det är obligatoriskt att dregla ner sig med e-Boks–svett.

Här kan ni läsa mer om vilket helvete dom lever i.

Om dom blåbruna tönejävlarna som kravlat upp på Tidö-tronen här i Svedala skulle få för sig att komma dragandes med nåt liknande krav är det bara att säga men håll käften fixa era certar och skicka till port 587 som en normal människa. Myndigheter, ska det vara så jävla svårt för er att klicka på Eudora-ikonen på era Windows 95-datorer att ni inte ens vet vad en riktig digital brevlåda är och borde förbli snarare än den här nerkletade bluffsmörjan?!