Idiomdrottning’s homepage

Recension på svenska av Lovely People och Meandering Line

Jag skrev en kommentar på Simons recension av dom här serierna och jag klistrar in den här också. + fixar till några saker som blev fel (jag kan ju inte redigera där).

Om det skulle visa sig att hon är inne på några antisemitiska yranden (eller antivaxx-yranden) kommer jag ta superavstånd direkt.

Men som en foss-idiot som jag, som inte litar på Facebook, Amazon, Google osv så var Lovely People givande och rolig. Betydligt roligare än vad arc 2 av SSSS vad.

Jag har ofta jättesvårt för att förklara varför dom här apparna är dåliga. Folk fattar bara inte, hur jag än försöker. “Det är ju bara en app.”

Sundberg gör i alla fall ett försök. Ett, för mig som redan omvänd, ganska roligt, lättläst och underhållande försök och hon tecknar ju otroligt bra, även när SSSS arc 2 var som tråkigast. Jag tyckte mycket om Lovely People. Men till syvende om serien inte lyckas övertala en app believer som dig så har den ju inte lyckats 💔

Meandering Line var även den bättre än andra halvan av SSSS (alltså första halvan av SSSS, dvs böckerna du bar, är ju jättebra!). Men jag tyckte inte den var lika bra som Lovely People.

Meandering Line var väldig decompressed och den gör mig mer sugen på ett samtal med Sundberg—det är verkligen “här har vi någon som har funderar i ensamhet, och verkar ha förbisett en del saker som det skulle vara spännande att höra vad hon skulle tycka om”. Ex vis existensialismen—ibland kan Camus eller Sartre vara en lisa för nihilistiska hjärtan. Eller zen. Att leva i världen fullt ut ♥︎ utan att fästa sig vid världens damm. (Jag är ju själv väldigt inne på ett panteistiskt perspektiv, men där har hon ju värmedöden som motargument—för eller senare dör ju allt. Mitt eget motargument mot det är att hon verkar värdesätta framtida tid mer än förfluten tid, men så tänker inte riktigt jag. Det förflutna är precis lika verkligt/overkligt som framtiden, iaf jämfört med nuet.) Eller andra teismer. Hon kanske skulle ha gillat islam, hinduismen, judendomen. Det jag menar är att alternativen blir moderns tro vs den polära motsatsen till moderns tro. Det finns ju andra sätt att tänka 🤷🏻‍♀️