Idiomdrottning’s homepage

Mötesslag

Usch först ikväll kom jag på en regel som skulle ha kunnat snabba upp djungeldagarna och allt encounterrullande där.

Ist för tre separata rull 5 eller lägre på d20 för encounter, så 12 eller lägre för första, sen 5 eller lägre för andra, sen 2 eller lägre för tredje. (Men man slutar slå så fort det inte är ett encounter.)

Exakt samma probs men man kan slå hela dagen på en gång och sen bara fortsätta slå encountertärningen om dom överlever encountret.

För 3 eller lägre (som det blev i Omu) så är det istället 8- första, 3- andra, 1 sista. Men känns som att det ffa i djungeln var aktuellt där iaf jag ville slå hela dagens alla tärningar på en och samma gång. Vilket ni mycket riktigt påpekade inte funkade pga om man vet att det kommer en ny encounter efter så kanske man inte går nova osv osv. Men med den här metoden går det att slå dom allra flesta av dagens tärningar på en gång, bara att om det blir ett encounter kan det bli flera. Efter short rest såklart.

Anledningen till att det funkar är:

Det är 12/20 chans (eller 37/64 om man ska vara noga) att det blir MINST ETT av tre stycken separata 5/20 rull.

Och sen OM det har blivit ett så är det sen 5/20 (eller 10/37 om man ska vara noga) att det blir MINST ETT TILL. och sen om det blivit två så är det sen 2/20 (dvs 1/10) att det ska bli ett tredje och sista.

Adv och disadv

Det blir ännu noggrannare probs om man ist för 12/20 använder 7/20disad och ist för 5/20 använder 3/20 disadv. I djungeln.

Och så i Omu så först 8/20, sen 8/20 med adv, sen 1/20.