Idiomdrottning’s homepage

Recension av första halvan av Deep Carbon Observatory

Jag fick just höra från en av spelarna att dom tyckte att händelseflödet i Carrowmore fungerade mycket bra och effektivt medan han ogillade flodens linje av encounters. Det ligger nog mycket i det. Även om dom inte ser att Carrowmores encounters branchar olika beroende på vad man väljer så finns det ändå minst sagt väldigt mycket agens (i kombination med avsiktlig, och effektiv, hjäplöshet).

Låter resten av recensionen stå kvar som den först stod när jag laddade upp den.

Tänkte på en sak när ni gick.

I staden så är det saker som händer och ni får välja mellan tre encounters. Och beroende på vilka ni väljer får ni sen välja mellan två eller tre andra encounters. Och vilka encounters som dyker upp, det beror på vilka encounters ni tidigare har valt.

Men, detta samband är helt osynligt för spelarna. Vilket gör att för dom ser det bara ut som en strid flod av 13-18 encounters (er väg ledde er till 14) varav spelarna bara hinner välja sex stycken. Det upplevs, och är, från spelarnas sida sett, väldigt linjärt. Även om SL ser ett helt nätverk av massa encounters där några leder till några etc så är inte dom kopplingarna speciellt tydliga.

Att sen följa upp detta med en river trek som ju också lätt upplevs som en linjär flod av encounters är lite tårta på tårta.

Jag tyckte inte det var så bra faktiskt.

Det finns random encounters, men dom är dels rätt trista, dels finns det inte riktigt rum för dom.

Det finns också… en annan grej som är i faggorna men det finns inte riktigt rum för den heller.

Så det blev liksom. Encounter 1. Sarkofagen. Encounter 2. Duellen och fisken. Encounter 3. Kyrkan. Encounter 4. Paddorna. Encounter 5. Krokodilerna. Encounter 6. Ålen.

Och dom tre sista blev, på er level, bara rätt trista stridsencounters. Encounter 1 och 2 var kul men att ha en lista av alla encounters längs floden och ta dom ett efter ett är inte jättekul för SL heller eftersom jag typ vet vad nästa är, och nästa.

Det finns reella interaktioner i några av encountersen (hur hanterar man två magiker som vill slå ihjäl varandra, eller en mystisk flytande sarkofag?) men vissa kändes sjukt trista.

Skräcken är också mer äckelskräck än Ravenlofts gotskräck.

Slutsats: Det här är ett äventyr som ser bra ut på pappret (det har verkligen fått lysande recensioner) men som har en hel del problem i praktiken.