Idiomdrottning’s homepage

Språkkrav utan lektioner

Den blåbruna tidökonstellationen fortsätter sin march för ökad segregation och anti all integration.

Dom vill ju sen länge införa språkkrav. Det tycker jag är koko, det är redan implicit sånt tryck på att lära sig världens dåligaste och minsta språk som dom flesta svenskar ändå inte använder för ju mer överklass dom är desto mer svengelska hasplar dom ur sig. (“Alla i Sverige kan engelska”; ja alla svenskar kan det för dom har inte redan en massa andra krav på sig att vara flerspråkiga såsom invandrare som tvingas lära sig svenska.)

Tolktjänsten vid läkarbesök ska dom också dra in.

Då vore det ju bra om man fick lite lektioner.

Man ska få tre år på sig för att klara kurserna i Svenska för invandrare (SFI)—sedan ska rätten till SFI dras in. Det har Tidöpartierna enats om.

I dag tar det drygt 3,5 år i snitt att slutföra kurserna i SFI.

Man måste alltså lära sig ett av världens svåraste språk på flera månader under genomsnittstiden.

—Det är fullt möjligt att lära sig svenska på ett år, på två år.

Det måste vara outliers som kan det för det är inte speciellt lätt för vuxna att lära sig språk. Jag har pluggat franska sen jag var 14 och jag är fortfarande superdålig på det.

Men nu sätter vi gränsen på tre år för att det ska vara tydligt att det bör man kunna klara av, säger arbetsmarknadsminister Johan Pehrson (L) till SvD.

Det fatt man ju att det var den blåklädda brunskjortan nummer ett som hasplade ur sig det! Vila i frid Liberalernas socialliberala politik. 🪦 Nu är det utanförskap som gäller. Alienera mera.

Undantag från treårsgränsen ska kunna ske om en elev exempelvis varit sjuk.

Som man måste ansöka särskilt om.

Alltså att ha en gräns för dom flesta med särskilda undantag är väl rimligt men det är inte rimligt att lägga gränssträcket betydligt under medelsnittet. Istället (för att fånga in kurvans långa svans) så borde gränsen vara betydligt högre än medelsnittstiden. Spelrum gör att allt flyter bättre.