Idiomdrottning’s homepage

Smuts-nuckor

Det var rätt knäckande för efter min text om NFT fick jag en massa svar från olika personer som hade argumentet “nej jag vill göra precis vad som helst för att ge mina barn mat på bordet inklusive kvadda planeten, det skulle du förstå om du själv hade några barn, din misslyckade smuts-nucka, därför att alla som inte har några egna barn är basically psykopater som föraktar alla andra människor. Enbart föräldrar är dom som kan inse en medmänniskas sanna värde och ni andra är totala förlorare och avskum. Och, viktigast av allt är att det bara är ens egna barn som gäller, som har det här människovärdet.

Resten av jorden hör hemma under ett tjockt lager av asfalt så jag och mina knoddar inte blir störda av skriken där underifrån. Det är därför jag älskar NFT, för dom ger mina barn tillgång till en stadig ström av frallor och leverpastej… och mina lambos en stadig ström av bensin. Ni som inte har några egna lambos fattar inte hur det är, jag vaknar mitt i natten av mardrömmar att jag inte kan köra mina ögonstenar för att jag inte har haft råd att tanka dom. Enbart dom som är inne på sin fjärde lambo kan förstå den pressen. Det är så det är att vara förälder, man öppnar upp sin sanna empati och vårdande instinkt, alla ni smuts-nuckor som hotar bensintillförseln ska bara hålla käften i närmaste grav.”

Inte första gången jag hör det argumentet… Folk gillar att paja jorden helt enkelt och dom vill shoot the messenger när dom gör det. Dom klandrar och hatar ihjäl alla som sätter upp en varningsskylt att isen kan brista. “Vad har du för alternativ då, fittjävel? Vi måste ju över!”

Ni kan ju… Gå runt…?

“Nej, det är ditt fel att vi inte kan gå på den här sjön, bara för det ska vi klampa extra hårt. Det är din skyldighet om du vågar säga ett enda ord mot NFT att förse mig med miljarder dollars som kompensation. Om inte du personligen kan förse mig med den lyxvilla jag så innerligt önskar mig så är det för att du är en dålig mamma och en dålig konstnär och en dålig vidrig halvmänniska.”

Folk säger ju att skaffa barn är det dyraste för klimatet, speciellt gillar folk att säga det när dom flyger några varv över Atlanten med en biffstek i ena handen och bolmandes på en ihoprullad NFT i andra, “jag kan ju göra precis vad jag vill för jag kommer ju ändå inte skaffa några barn och det är ju dom som kostar, oj, hoppsan, där kom det visst några småttingar i alla fall, ja, du förstår, man måste ju leva också, och nu när jag har dom, då inser jag att det är då jag verkligen får göra precis vad som helst för jag måste ju försörja dom, det är min prio ett, sorry jorden! Vad då sågar av grenen vi sitter på? Vi måste ju ha ved! Det skulle en sån som du aldrig förstå. Vill du att mina små ska frysa? Fy satan för en sån som dig alltså.”

Men det är ju för att jag bryr mig om nästa generation som jag vill att dom ska få ha nån jord. Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart.