Idiomdrottning’s homepage

När Liberalerna röstade för fascisterna

Tanken hos dom som var mot cordon sanitaire var att med den kommer SD fortsätta växa och jäsa, så M och KD började samarbeta med SD och tog till sig deras frågor och legitimerade dom och ffa: gav dom ett regeringsalternativ. Och efter detta så växte SD ännu mer.

Tanken hos oss som var för cordon sanitaire var inte att SD skulle krympa eller försvinna. Det var att ge oss andra möjlighet att rösta på en regeringskonstellation som inte samarbetar med SD. Hur mycket SD och rasismen växer i samhället så skulle deras politik vara något som står för dom, inte något som ska bli normalt eller som vi ska göra oss medskyldiga till. Om så det kommer behövas göra en ny blockgräns till höger om den forna konfliktlinen mellan rödgrönt vs allians.

Ett SD-förslag är ju lika dåligt oavsett om det kommer ur Åkessons, Busch’, eller Anderssons mun. Overtonfönstret kravlar sig höger. Då ska vi inte följa efter.

När samhällets klyvpunkt gradvis skiftar från “arbetare mot ägare” till “liberala pluralister mot auktoritära populister” så har Sabunis och Pehrsons parti följt med ända in i Mordor.

Pehrson sade: “Liberalism år 2022 måste fokusera på yttre och inre säkerhet.” Med andra ord: “en stövel som trampar på mänsklighetens anlete—för alltid.”