Idiomdrottning’s homepage

Så här ser en högerhegemoni ut

Förra statsministern Magdalena Andersson i en intervju i Expressen där hon pratar om hur bra den nya blåbruna politiken är och istället för att motarbeta den försöker hon ta åt sig äran för den.

När reporten då blir förvånad eftersom den nya lagstiftningen är sjukt repressiv så svarar Andersson:

– Att vi ska ha en stram migrationslagstiftning i Sverige råder det ingen tveksamhet om, säger hon.
– Vi har tagit ett väldigt stort ansvar och vi har många människor som befinner sig i Sverige och som behöver integreras och bli en del av vårt samhälle. Det är det fokuset som vi behöver ha i Sverige, säger hon, och lyfter även att S vill gå längre än regeringen när det kommer till att strama åt arbetskraftsinvandringen.

Men det dom kallar “integration” är i själva verket att bli behandlade som andra klassens invånare. Många av punkterna i Tidöavtalet driver isär oss mer än nånsin.

Magdalena Anderssons politik är så otroligt kass. Jag vet att socialdemokratin aldrig varit riktigt som jag vill men hennes vallöften gick ut på samma bensinpopulism, elkostnadstak, och segregationspolitik som dom blåbruna, och samma gullande med Erdoğan och Paludan som dom, och så försökte S istället skilja ut sig genom skol- och sjukvårdspolitik.

Meet the old boss, same as the new boss? 😭